Uncategorized

Ipotezele cauzale/reacționare

De ce nu ne ținem de obiective? De ce nu avem succes? Datorită ipotezelor cauzale! Cum dobândim puteri explozive? Eliminând ipotezele cauzale din spațiul interior!

Să zicem că erai mic și ai văzut pe cineva în familie – tată, unchi, bunic – fiind foarte exploziv, arătându-și supremația că să obțină ce vrea. Inconștient ai decis că așa se face dacă vrei să obții ceva. Agresivitatea, violență, răutatea este confundată cu metodologia obținerii lucrurilor – cu eroismul. Asta este cea mai mare greșeală posibilă pe care logică binară o poate face. Dacă a mers odată, va merge mereu!

Așa numesc eu ipotezele cauzale – a presupune si a reactiona – un fel de mancare neprocesata – nu numai ca sta degeaba in tine, dar este si toxica! Când ele îți atacă sistemul, ai o cădere nervoasă. Dacă tu crezi că ele sunt de succes, și că ți-a mers cu ele odată sau de două ori, e că și cum ai crede că e bine să ai câteva monezi, când puteai avea miliarde de euro!

Te enervează șefa sau nevasta? Aplică principiul eliberării. Retrage-te pentru câteva zile. Decide – nu voi mai fi la slujba 2 zile! Nu mă refer fizic, ci mental! Vor începe să apară ipotezele cauzale de care vorbeam (frică, nervi, nesiguranțe, etc). Decide-te: Lasă-mă să arunc aceste ipoteze cauzale care îmi oferă numai tortură.

Dacă te decizi să te desprinzi, să vezi totul din prisma principiilor eliberării, confuzia se va șterge și claritatea va apărea! Spre exemplu, vinovăția provocată de așteptările sau atitudinile oamenilor provoacă multă confuzie atunci când suntem supuși unei decizii. Dacă șeful a fost nervos și mi-a spus să-mi fac treaba cum trebuie, nu trebuie să mă gândesc că sunt un eșec. Ci doar că trebuie să fac altfel treaba. În scris pare simplu, dar când există un impact emoțional și vizual, rămânem traumatizați și răsare tot subconștientul dacă nu privim obiectiv. De aceea, recomand discutia cu Dumnezeu despre situația ta (fie în familie, carieră, sănătate, corp, etc). Spune-i tot ce ai făcut iar el te va binecuvanta pentru sinceritatea ta. Te va elibera instant.

Când te enervezi e ca și cum ai deschide ușa să-ți trimiți armata la atac dar de multe ori când deschizi ușa, câțiva din soldații tăi se dau la o parte sa intre și armata adversarului! Ipotezele cauzale sunt ca și ușa acelei fortărețe. Poate ca te gândești ca vei deschide ușa și trimiți armata la luptă. Dar nu. Mereu intra soldații inamici și se așează în inima ta. Acel copil țâvnos din tine reprezintă armata care a intrat înăuntru.

Înțelege – corpul tău este viață ta. Dacă ai conflict cu nevasta, ficatul îți va suferi. Toate ipotezele reacționare stau în corpul tău și-ți fac viață o mizerie!

Dacă înveți sa te desprinzi și îndepărtezi de aceste ipoteze cauzale, folosindu-te de principii eliberatoare, veninul pe care inamicul l-a pus în tine și pe care ai început să-l crezi va dispărea pur și simplu. Acel sentiment de împămantenire te va face sa te simți ca ești legitim. Ca întreaga ta existență este legitima.

De ce ma concentrez pe aceste înțelegeri eliberatoare? Pentru ca fiecare dintre noi începem sa credem ce zic ipotezele cauzale. Doar ca ele sunt doar hrănite de societate, nu sunt realitate.

Logică binară a societății nu va decide viața existențială. Logica multidimensională – cea a cosmosului – este cea cu care conștiința ta rezonează! Ea poate fi accesată doar dacă te desprinzi! Prin împămantenirea profundă a desprinderii vei obține pacea, înțelepciunea și vei acționa mereu corespunzător!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.