D'ale firii

Împăcarea inimii

Cum rezolvăm problemele de inimă?

Inima este strâns legată de iubire, sentimente, emoţii. De aceea, fluxul de energie din acea zonă este blocat atunci când cerem atenţie de la ceilalţi. Majoritatea problemelor pe care le avem se datorează faptului că cerem atenţie. Vestea bună este că nu avem nevoie de aprobarea oamenilor din jur!

O să te rog să îţi analizezi puţin viata şi să vezi cam de câte ori pe zi încerci să-ţi păstrezi un nume, o reputaţie bună. Mari şanse să îţi dai seama că eşti înscris 24h/zi la o companie de semnături!

Pe un registru mare scrie – Tată bun. Apoi te duci la fiul şi fiica ta şi implori – Te rog semnează aici!
La fel şi cu nevasta, şeful şi prietenii tăi. Bineînţeles, aceştia vin şi ei pentru semnătura ta…Nu vreau să generalizez. Dar hai să ne dăm seama…oare de ce vrem să ştim părerea tuturor despre noi?

Pentru că nu ştim nimic despre noi! Avem nevoie de alţii ca să ne spună cine suntem. Fără atenţia lor, nu putem supravieţui! Atenţie = energie!

Copiii construiesc căsuţe din cărţi de joc. Ce se întâmplă când îndepărtezi o singură carte de la bază? Căsuţa va cădea! Diferenţa este că ei îşi construiesc căsuţele din cărţile lor. Dar noi ne-o construim din cărţile altora, semnăturile altora! De aceea ne este frică mereu. În orice moment, cineva îşi poate anula semnătura şi asta ne va cutremura toată fiinţa!
Este adevărat, nu mereu facem ceea ce facem pentru lauda altora. Rareori sunt momentele în care o facem din simpla iubire. De-aia aud mulţi terapeuţi care îmi zic că fac câte 6-7 şedinţe pe zi şi sunt extenuaţi. Când acţionezi din iubire, fără a fi îngrijorat de rezultatul final, atunci îţi îndeplineşti cu adevărat datoria inimii.

Dar este greu să fii mereu satisfăcut cu tine pentru a putea satisface şi pe ceilalţi din dragoste…Necesită foarte multă cunoaştere de sine! În primul rând este foarte important de înţeles că bucuria poate veni numai din interiorul tău! Dacă înţelegi asta, jumătate de problemă este rezolvată.

Ce trebuie făcut pentru a rezolva şi jumătatea cealaltă? Cunoaşte-te, apreciază-te şi iubeşte-ţi fiecare bucată! Practică mulţumire. Rămâi în această stare de mulţumire cât poţi de mult – NECLINTIT. Încearcă să nu te întrebi – De ce să fiu mulţumit de asta sau de asta sau de asta? Nu căuta cuvinte, ci căuta doar starea de mulţumire care să-ţi umple inima. Este important să interiorizezi ceea ce am scris. Autoamat nu-ţi vei dori decât să împroşti această iubire mai departe cu alţii!

Haide să facem un experiment. Alegeţi o persoană de care să aveţi grijă ca şi cum ar fi copilul vostru. Dar nu prieten sau rudă, ci un străin. Dar nu un străin care vrei să-ţi fie prieten sau de care ai nevoie. Un străin şi atât! Vezi cum faci că îngrijorarea ta primară să fie confortul său! El e primul pe lista ta de griji. Fă asta pentru o perioadă.

Spune-mi cum te simţi peste o săptămână!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.