D'ale firii

Iertarea – Vinovăția

Iertarea - vinovăția

Este normal sa ne simțim vinovați. De mici suntem crescuți în acest sentiment. N-am luat nota 10, azi nu ies cu prietenii. N-am spălat vasele, nu merit plăcintă. Mi-a spus ca nu ma place ca sunt prea dolofan/a. Tot felul de bazaconii care în timp devin programele pe care rulăm.

Ce nu înțelegem este ca de fapt acest sentiment nu este deloc unul normal, de acceptat. Un proverb chinezesc:

‘Cel ce caută să dea vina pe cineva, mai are mult drum de parcurs.
Cel ce se consideră vinovat doar pe sine, este de jumătatea drumului.
Cel ce nu caută vina nicăieri, a ajuns.’

😯 A mă simți vinovat înseamnă pur și simplu că nu mă iubesc. Nici pe mine, nici pe cei din jur, nici pe Dumnezeu.

🤔 Am intrat în aceasta lume ca să evoluăm. Pentru asta, greșelile pe care le facem sunt esențiale. Dobândim înțelepciune numai prin greșeală. Dar dacă se arată cu degetul spre mine atunci când greșesc, ma voi speria. Ma voi simți bun de nimic. Ma voi intimida. Acest sentiment îl voi păstra cu mine de fiecare dacă când știu ca va trebui să încerc ceva nou. Eforturile mele vor aduce rezultate de calitate scăzută. Asta de ce ? Doar pentru că am dedus din interacțiunile mele ca nu sunt bun de nimic?

O asemenea persoană care ne oferă acest sentiment trăiește în sentimentul de vinovăție. Nu trebuie să ne lăsăm răniți de cuvintele ei. Dacă realizăm că ea de fapt suferă, ii putem chiar arăta că ne pasă de aceasta. Ii putem mulțimi pentru atenția și interesul acordat. Dar dacă luăm ca atare sau reacționam la cuvintele acesteia, vom cădea în plasa vinovăției.

Mulți dintre noi trăim cu acest sentiment, chiar dacă nu i-am depistat denumirea. Ba sunt vinovat ca n-am destui bani. Ba ma simt vinovat ca nu mă încadrez într-un grup. Ba mă simt vinovat că nu am făcut ceva care mi-ar fi satisfăcut nevoile materiale sau sexuale. Inima este prima care are de suferit. Apoi vin restul organelor, precum stomacul, intestinul subțire, rinichii. Din fericire, exista o cale de scăpare din acest sentiment care ne va și îmbogăți pe toate planurile.

🤠 Cheia ieșirii din vinovăție este IERTAREA.
Dacă acest sentiment este îndreptat asupra noastră, asupra celor din jur și asupra lui Dumnezeu, vinovăția dispare. Inima se umple de iubire. Zâmbetul își permite din nou să apară pe față. Această stare poate fi dobândită numai dacă suntem sinceri.

😱 Trebuie sa înțelegeți că sunteți DINTOTDEAUNA iertare în manifestare. Încercați să citiți din nou. Încă odată. Recomand din suflet scrierea acestei fraze în mod repetitiv pentru internalizarea corespunzătoare. Faceți asta timp de 10 minute pe o foaie, păstrând un zâmbet.

Păstrați acest sentiment cu dumneavostră. Vă doresc practică sinceră pentru beneficiile dorite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.